Novoročné akcie na AIP shop...

Recept-Nadýchané bezlepkové palacinky z banánovej múky

Tieto palacinky sú skvelé, pretože sú rýchle, zdravé a môžete ich podávať s čímkoľvek, čo máte radi – od ovocia a medu až po orieškové maslo.

Ingrediencie:

  • 30 g BIO banánovej múky

  • 2 veľké vajíčka

  • 120 ml mlieka (môže byť aj rastlinné, napr. mandľové alebo ovsené)

  • 1 lyžička prášku do pečiva (bez lepku)

  • 1 lyžica sladidla (napr. med, javorový sirup, erythritol – voliteľné)

  • Štipka soli

  • Kokosový olej alebo maslo na vyprážanie

  • Voliteľné na ozdobenie: čerstvé ovocie, jogurt, javorový sirup, šľahačka

Postup:

  1. Pripravte si suché ingrediencie: V stredne veľkej miske zmiešajte banánovú múku, prášok do pečiva a štipku soli.

  2. Pridajte mokré ingrediencie: V druhej miske vyšľahajte vajíčka s mliekom a sladidlom (ak používate).

  3. Spojte zmesi: Mokré ingrediencie pomaly vlejte do suchých a miešajte metličkou, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Pamätajte, že banánová múka sa správa trochu inak ako pšeničná, takže cesto môže byť o niečo hustejšie. Nechajte ho chvíľku (asi 5 minút) odstáť, aby banánová múka absorbovala tekutinu.

  4. Zohrejte panvicu: Na panvici rozohrejte trochu kokosového oleja alebo masla na strednom plameni.

  5. Pečte palacinky: Pomocou naberačky vlejte cesto na panvicu. Na jednu palacinku použite približne 2-3 lyžice cesta.

  6. Opečte z oboch strán: Pečte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje nezačnú tuhnúť. Potom palacinku opatrne otočte a opečte ďalšie 1-2 minúty z druhej strany, kým nebude zlatohnedá.

  7. Podávajte: Hotové palacinky môžete podávať ihneď.