Recept-Nadýchané bezlepkové palacinky z banánovej múky
Tieto palacinky sú skvelé, pretože sú rýchle, zdravé a môžete ich podávať s čímkoľvek, čo máte radi – od ovocia a medu až po orieškové maslo.
Ingrediencie:
-
30 g BIO banánovej múky
-
2 veľké vajíčka
-
120 ml mlieka (môže byť aj rastlinné, napr. mandľové alebo ovsené)
-
1 lyžička prášku do pečiva (bez lepku)
-
1 lyžica sladidla (napr. med, javorový sirup, erythritol – voliteľné)
-
Štipka soli
-
Kokosový olej alebo maslo na vyprážanie
-
Voliteľné na ozdobenie: čerstvé ovocie, jogurt, javorový sirup, šľahačka
Postup:
-
Pripravte si suché ingrediencie: V stredne veľkej miske zmiešajte banánovú múku, prášok do pečiva a štipku soli.
-
Pridajte mokré ingrediencie: V druhej miske vyšľahajte vajíčka s mliekom a sladidlom (ak používate).
-
Spojte zmesi: Mokré ingrediencie pomaly vlejte do suchých a miešajte metličkou, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Pamätajte, že banánová múka sa správa trochu inak ako pšeničná, takže cesto môže byť o niečo hustejšie. Nechajte ho chvíľku (asi 5 minút) odstáť, aby banánová múka absorbovala tekutinu.
-
Zohrejte panvicu: Na panvici rozohrejte trochu kokosového oleja alebo masla na strednom plameni.
-
Pečte palacinky: Pomocou naberačky vlejte cesto na panvicu. Na jednu palacinku použite približne 2-3 lyžice cesta.
-
Opečte z oboch strán: Pečte asi 2-3 minúty z jednej strany, kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje nezačnú tuhnúť. Potom palacinku opatrne otočte a opečte ďalšie 1-2 minúty z druhej strany, kým nebude zlatohnedá.
-
Podávajte: Hotové palacinky môžete podávať ihneď.

